"Att förstå att man inte förstår är en bra utgångspunkt för kulturell förståelse"

   Index       Anita       Mötet       Norrgården       Kontakta oss       E-mail       In English

Anita Ekwall

En drivande kraft bakom Ad Initium

Anita Ekwall är den drivande kraften bakom Ad Initium. Anita är utbildad pedagog med specialisering inom språk, kommunikation, organisation och ledarskap. Hon har mångårig erfarenhet av internationella fusioner där den kulturella aspekten mer och mer sätts i centrum för en lyckad integrationsprocess.

Anitas verksamhet består av seminarier och föreläsningar i internationell affärskultur, träning av ledningsgrupper, "kultur coaching" av internationella nyckelpersoner och deras familjer på kontrakt i Sverige. I programmet ingår även, att med det kulturella perspektivet, delta i integreringsfasen vid internationella fusioner och genom utbildning och diskussioner stödja den utsedda fusionsgruppen i planeringen av riktade insatser i företagen.

Republiken Finlands President förlänade Anita år 2002 Riddartecknet av Finlands Vita Ros orden som ett bevis på uppskattning för arbetet att skapa förståelse för finländskt företagande och finländska särdrag i Sverige.

Anita Ekwall

Anita Ekwall har tillsammans med författaren Svenolof Karlsson givit ut boken "Mötet" SVENSKT OCH FINSKT. En bok om kulturskillnader och ledarskap.

 

 

Riddartecknet av Finlands Vita Ros.

Ad Initium     Box 133, 185 22, Vaxholm. Sweden     Tel. +46 (0)8 732 5680     Fax +46(0)8 732 5644    Mobil 0708-45 24 00